Składniki:
* 1 Głowka Białej Kapusty
* 500g - 1kg Mięsa Mielonego Wieprzowego (wolowego lub
mieszanego - wedlug upodoban)
* 250g Ryzu (Parabolicznego albo innego ktory sie nie skleja)
* Puszeczka Przecieru Pomidorowego
* 3 Lyzeczki masla
* Sol, Pieprz
Sposob Przyrzadzenia:
Zblanszowac liscie z bialej kapusty i te male liscie odlozyc na pozniej. W miedzy czasie ugotowac ryz, poczym wymieszac go z mięsem mielonym i przyprawami. Nastepnie zawijamy farsz w liscie z kapusty.
Na dno garnka dac maslo i ulozyc czesc pozostalych lisci z bialej kapusty. Pozniej wlozyc wszystkie gołabki do garnka, dodac przecier pomidorowy i druga czesc pozostalych lisci z kapusty na wierzch. Wszystko podlac niewielka iloscia wody, dzieki ktorej golabki beda sie dusic. Od czasu do czasu poruszac garnkiem zeby kapusta na dnie sie nie przypalila.
Calosc dusic pod przykryciem dopuki kapusta nie bedzie miekka.
Nastepnie wyjac golabki z garnka przelac caly wywar z przecierem pomidorowym do osobnego garnka, doprowadzic do wrzenia, doprawic sola i pieprzem, oraz zagescic za pomoca maki pszennej.
Gotowe golabki podawac z sosem pomidorowym i pieczywem lub ziemniakami wedlug uznania.
Smacznego.
Bardzo ciekawie zapraszam do obserwacji mojego bloga http://www.zarabiaj-przez-internet-info.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń