poniedziałek, 10 stycznia 2011

Szybkie i Tanie Leczo

                                                            Skladniki:

     * 3 Kielbasy (np. Slaska, Zwyczajna)
     * 5 Duzych Papryk
     * 2 Cebule
     * 6 Duzych Pomidorow
     * Przyprawy do Smaku: sol, pieprz, papryka ostra, koncentrat
        pomidorowy, kostka rosolowa.
     * Mozna dodac pieczarki wedlug uznania.

Sposob przyrzadzenia:

Pomidory nalezy pokroic w plastry (lub cwiartki wedlug uznania) nastepnie wrzucic je do garnka i poddusic. Kiedy sie rozpadna nalezy dodac pokrojona w paski papryke i usmazona na zloto cebule (pokrojona w polksiezyce i wedlug uznania pieczarki). Wszystko nalezy posolic i dorzucic kostke rosolowa do smaku. Dusic dopuki papryka nie zmieknie. Wtedy nalezy dolozyc pokrojona w plastry lub paski (wedlug uznania) i podsmazona na masle kielbase. Poddusic przez chwile, doprawic na ostro i odstawic z ognia.

Gotowe leczo podawac z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz