Skladniki:
* 5 Duzych Papryk
* 2 Cebule
* 6 Duzych Pomidorow
* Przyprawy do Smaku: sol, pieprz, papryka ostra, koncentrat
pomidorowy, kostka rosolowa.
* Mozna dodac pieczarki wedlug uznania.pomidorowy, kostka rosolowa.
Sposob przyrzadzenia:
Pomidory nalezy pokroic w plastry (lub cwiartki wedlug uznania) nastepnie wrzucic je do garnka i poddusic. Kiedy sie rozpadna nalezy dodac pokrojona w paski papryke i usmazona na zloto cebule (pokrojona w polksiezyce i wedlug uznania pieczarki). Wszystko nalezy posolic i dorzucic kostke rosolowa do smaku. Dusic dopuki papryka nie zmieknie. Wtedy nalezy dolozyc pokrojona w plastry lub paski (wedlug uznania) i podsmazona na masle kielbase. Poddusic przez chwile, doprawic na ostro i odstawic z ognia.
Gotowe leczo podawac z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz