* 4 Szklanki Rosolu
* Szklanka Smietany Kremowki (zamiast kremowki mozna dodac
kwasna smietane 12%)
* 4 Zoltka
* 4 lyzki Masla
* 4 lyzki Maki Pszennej* 2 (Nie Duze) Cebule
* Przyprawy do smaku: sol, pieprz, natka pietruszki.
Sposob przyrzadzenia:
Cebule drobno posiekac. Rozgrzac maslo w garnku i zrumienic cebule na malym ogniu. Nastepnie dodac pokrojone pieczarki i dusic przez 5 minut. Wsypac make i energicznie mieszajac zagotowac. Nastepnie wlac rosol i calosc doprowadzic do wrzenia, a nastepnie przykryc i pozostawic na malym ogniu przez 10 minut. Po uplywie czasu zupe nalezy zmiksowac az powstanie krem. Wtedy smietane kremowke lekko ubic i dodac do zupy. Doprawic do smaku. Nastepnie zdjac garnek z ognia i roztrzepane wczesniej zoltka ostroznie polaczyc z kremem.
W przypadku dodania do zupy smietany kwasnej zamiast kremowki, nalezy dokladnie wymieszac smietane z zoltkami i nastepnie dodac calosc do zupy. Doprowadzic do wrzenia i gotowe.
Krem z pieczarek nalezy podawac z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz